dirigent 2019-06-13T12:14:10+01:00
Anton Stulp - eredirigent
Op vrijdag 26 april 2019 is tot groot verdriet van ons allen heengegaan Anton Stulp, onze geliefde dirigent. Anton is aan Albatros verbonden geweest vanaf najaar 1973, ruim 45 jaar dus. Hij was de grote inspirator en muzikaal leider, die in de loop van die lange reeks van jaren de befaamde sound van Albatros heeft ontwikkeld, door zijn arrangementen, zijn enorme muzikaliteit, geestdrift en niet aflatende inzet. Medio april mocht Anton nog een Koninklijke Onderscheiding ontvangen voor zijn grote verdiensten. Anton heeft ruim een half jaar tot het uiterste gevochten tegen de ziekte, die zich medio 2018 bij hem geopenbaard had, maar heeft die strijd helaas niet kunnen winnen. We zullen Anton enorm gaan missen. In de laatste periode van zijn ziekte heeft Albatros Anton benoemd als eredirigent, de laatste eer die hem nog bewezen kon worden. Anton zal voortleven in onze herinnering en zijn naam zal als eredirigent verbonden blijven aan Albatros.
Bouko Tiggelaar - organist
Bouko Tiggelaar studeerde orgel en kerkmuziek aan het Twents Conservatorium in Enschede en het Stedelijk Conservatorium in Arnhem bij respectievelijk Gijs van Schoonhoven en Theo Jellema en volgde tevens de bijvakken zang, dwarsfluit, koordirectie en piano. Hij studeerde enkele jaren orkestdirectie bij Piet Roorda en volgende een aantal cursussen bij de Samenwerkende Nederlandse Koren Organisaties (SNK) bij onder andere Jan Stulen en Hans Lamers. Daarnaast volgde hij koor- en orgelcursussen in Zwitserland bij o.a. Jean Claude Zehnder en Egon Schwarb. Bouko is als organist verbonden aan de Kerken van de protestantse gemeenten van Zeerijp en Winschoten. Tevens studeerde hij bedrijfseconomie en managementwetenschappen en is hij verbonden als docent economie en Management & Organisatie aan het Maartenscollege in Haren.
Cas Straatman - dirigent/pianist
Per 1 mei 2019 is de directie van Albatros overgenomen door Cas Straatman, tot dan vaste pianist van Albatros. Na een sollicitatieprocedure en op voordracht van selectiecommissie en bestuur is Cas door de ledenvergadering unaniem als nieuwe dirigent van Albatros aangesteld. Cas werd geboren in 1968 en studeerde aan het Prins Claus conservatorium in Groningen de vakken piano klassiek, piano jazz en arrangeren. Sinds 1993 is hij daar repetitor op de afdeling jazz-zang en geeft hij bijvak piano. Daarnaast geeft hij les aan de musicalopleiding van de Hanzehogeschool, de Dansacademie Noord Nederland. Hij is de vaste repetitor van het Noord Nederlands Concertkoor en dirigent van operettevereniging ADO uit Eelde/Paterswolde. Sinds 1999 is hij artistiek leider van Musica Son, de naam voor diverse koren en freelance activiteiten.
Edwin v.d Wolf- percussionist
Tijdens zijn VWO-opleiding is Edwin begonnen met slagwerk lessen in de Jong Talent Klas van het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Vervolgens is de Bachelor of Music cum laude afgerond evenals de Master opleiding. Zijn docenten waren Tatiana Koleva, Luuk Nagtegaal en Joeke Hoekstra, daarvoor Fedor Teunisse, Jan Roel Hamersma, Michiel Gerringa, Dennis Elderman en Ido Gerard Kempenaar. Edwin heeft veel ervaring in het spelen in amateur- en beroepsorkesten (waaronder het Noord Nederlands Orkest), koren , en de meest diverse ensembles. Daarnaast is hij lid van de ‘Youth Percussion Pool’: een internationaal zeer actieve groep bestaande uit professionele slagwerkers o.l.v. Tatiana Koleva. Ook geeft Edwin lessen klassiek slagwerk, HaFaBra, drums en Afrikaanse percussie in mijn eigen studio, en is hij inmiddels ervaren docent op meerdere muziekscholen. Naast zijn activiteiten in de klassieke wereld is Edwin ook actief in verscheidene bands, spelende in diverse stijlen: blues/rock, soul en funk.
Leny Luitjens - zangpedagoog
Leny studeerde zang aan het conservatorium in Groningen,waar ze in 1987 afstudeerde. Ze heeft jaren in het koor Capella Frisiae en het Noord Nederlands Concertkoor gezongen. Ze geeft zanglessen in diverse stijlen en treedt daarnaast als solist op. Ze is sinds september 2012 verbonden als zangpedagoog aan Albatros.
Gertie Bruin - accordeonist
Gertie speelt accordeon vanaf jonge leeftijd. Naast meerdere klassieke opleidingen aan de conservatoria te Enschede en Groningen bij docent Egbert Spelde, volgde hij een aantal masterclasses, waaronder bij Mogens Ellegaard, Mie Miki en Teodoro Anzellotti. Zijn ruime interesse en ervaring in origineel gecomponeerde muziek voor de accordeon varieert van klassiek tot lichte muziek. Naast solo optredens werkt Gertie Bruin samen met diverse vocalisten, musici en orkesten. In 2008 bracht hij zijn eigen solo CD “Dutch Touch” uit, met daarop nieuwe Nederlandse composities voor accordeon solo. Sinds 2009 is hij als hoofdvakdocent accordeon verbonden aan het Artez Conservatorium Enschede.

Verander de taal / Change language